Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ FONTANA DI TREVI ΡΩΜΗ
Αντιστοιχεί στο συναισθηματικό φορέα του όντος

Αλογα και έλλογα όντα συμμετέχουν στα δύο πρώτα στοιχεία Γη και Υδωρ, λόγω του ότι στην ανελικτική κλίμακα η ψυχή όταν γεννάται και προσλαμβάνει τον σωματικό της φορέα, κάνει την εκκίνησή της από τα βαρύτερα, πυκνότερα και πλέον δυσκίνητα στοιχεία, προκειμένου από την Γή και το Υδωρ να υψωθεί στα λεπτότερα ,ελαφρύτερα και ευκίνητα που είναι ο Αέρας και το Πυρ. εξωτερικές αισθήσεις μεταφέρονται στο επόμενο στου Υδατος ,αλληγορούμενο ως συναίσθημα, με περιορισμένη κινητικότητα και κρυφή δύναμη, γιατί τα υδάτινα ρεύματα δεν ανακαλύπτουν εύκολα την δράση τους το βάθος και την έντασή τους, όπως ακριβώς και τα συναισθήματα .

Το συναίσθημα είναι η πρώτη επαφή της ψυχής με τον αισθητό κόσμο. Στην «αίσθηση» έχει προστεθεί το αίσθημα, και η ψυχή με την επαφή δια του συνόου των αισθήσεων-κινήσεων, δημιουργεί εντυπώσεις-παθήματα και η Γή μεταστοιχειώνεται σε Υδωρ, δηλ. συναίσθημα.

Το ΣΥΝ+ΑΙΣΘΗΜΑ είναι το δεύτετο σε σειρά πυκνότητας στοιχείο, αλλά το πρώτο πάνω στο οποίο θα οικοδομηθεί το νοητικό πλέγμα του ανθρώπινου όντος.

Αισθηση, αίσθημα και συναίσθημα έχουν και τα μη έλλογα όντα της δημιουργίας, γιατί προκύπτουν από τις ενυπώσεις-παθήματα που προκαλούνται από εξωτερικές αισθήσεις. Αλλογες είναι οι καταστάσεις, οι οποίες δημιουργούνται στην ψυχή από την επιδρομή αυτών των εξωτερικών εισβολέων-κινήσεων και προκαλούν ΕΝ-ΤΥΠ-ΩΣΕΙΣ, με ευχάριστο ή δυσάρεστο συν+αίσθημα, φόβο, θάρρος, χαρά ,λύπη αποδοχή απόρριψη, ανοχή , σύγκρουση.

Η ισχύς του συναισθηματικού φορέως είναι αστάθμητος, αφανής και άνευ προειδοποίησης μοιάζει με θαλάσσιο μπουρίνι, αφού κυοφορεί πολλές ανεξέλεγκτες τάσεις της ψυχής που προέρχονται από ένστικτα και επιθυμίες του σώματος.

Ο ποσειδών, κυρίαρχος του υγρού στοιχείου και του συναισθηματικού φορέα των όντων, με την συμβολική Τριαινά του, αναταρράσσει τα συναισθηματικά ύδατα, προκαλώντας ανεξέλεγκτες κρίσεις και παράλογες φαντασιώσεις, αρρωσταίνοντας και το φυσικό σώμα .

Η Τριαίνα αναπαριστά τα τέσσερα στοιχεία. Η λαβή αναπαριστά την Γή, το σώμα του θνητού και οι τρείς απολήξεις το ΥΔΩΡ/ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, ΑΗΡ/ ΝΟΗΣΗ και ΠΥΡ/ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ,ΟΡΜΗ. Ο Ποσειδών σείει με το χέρι του την Τριαίνα, δηλ. το σώμα του ανθρώπου και αρχίζει ο αχαλίνωτος χορός των ενστίκτων, των επιθυμιών, των συναισθημάτων και των αλόγων σκέψεων.

Το σύμφωνο Ψ του Ελληνικού Αλφάβητου είναι η τριαίνα του Θεού και αναπαριστά με το σχήμα του το πρώτο γράμμα της λέξης ΨΥΧΗ.


Ο κυρίαρχος των υδάτων Ποσειδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου