Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ "ΤΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΥΝΕΣΕΙ"

ΘΕΜΙΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ Peter Paul Rubens  17ος αιων.National Museum of Fine Arts in Buenos Aires
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΜΟΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Οι ιδιότητες που απορρέουν από την γέννηση των 27 τέκνων του Διός με τις εννέα συζύγους του ,έχουν ως βάση την Δικαιοσύνη! Η διαδρομή από την σύλληψη της Ιδέας της Δικαιοσύνης και της γέννησης της σοφίας είναι μακράν και επίπονος και απαιτεί 26 διαδοχικές φάσεις νοητικής εκγύμνασης.
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ  ΣΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ, ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΎ ΝΌΜΟΥ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΕΔΙΑ, ΝΟΗΤΟΝ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΟΝ. ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΣΥΖΎΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ 27 ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ.
1.ΑΡΧΗ ΠΑΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Η ΦΡΟΝΗΣΙΣ, ΠΡΩΤΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, με την οποία συλλαμβάνεται η Αθηνά , που θα γεννηθεί  μετά από τρείς κύκλους  κυοφορίας, ανα 9 τέκνα. Η ΜΗΤΙΣ , τέκνον Ωκεανού και της Τηθύος, προερχόμενη απο το υδάτινο στοιχείο, που μετέχει του συναισθηματικού/θυιμκού μέρους της ψυχής,ώστε η φρόνηση να μην είναι μία απεξηραμένη και στερημένη στοργής και τρυφερότητας ιδιότητα. Σύμφωνα με τον μύθο ο Ζεύς καταπίνει την ήδη έγκυο Μήτιδα και έτσι ο Νούς θέτει ως βάση την φρόνηση πάνω στην οποία θα στηριχθεί όλο το Νοητικόν οικοδόμημα
2.ΘΕΜΙΣ .  ΩΡΕΣ (ΕΥΝΟΜΙΑ, ΔΙΚΗ, ΕΙΡΗΝΗ) ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΙΡΕΣ  (ΚΛΩΘΩ,ΛΑΧΕΣΙΣ,ΑΤΡΟΠΟΣ) (ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ). Θέμις/Θεσμοί/Νόμοι. Για να τηρηθεί  και να επικρατήσει η αρμονία ,η Μήτις απαιτεί να διευθετηθεί η φυσική τάξις δια του Νόμου και των θεσμών. Χωρίς της δεύτερη σύζυγο του Διός η Δικαιοσύνη με βάση του θεσμούς, το έθος, δηλ. το εθιμικόν Δίκαιον δεν λειτουργεί. Το ΕΘΟΣ-ΘΕΟΣ-ΗΘΟΣ. Δικλείδα ασφαλείας προστατεύει δια των θεσμών το συνολικόν Σύμπαν δια της επικράτησης της ΝΟΜΟ-ΘΕΣΙΑΣ. Τιτανίς η Θέμις κόρη του Ουρανού και της Γαίας, ΠΥΡ και ΓΗ , δεν επιτρέπει συναισθηματισμούς στην διεκπεραίωση του Νόμου. Πρώτα τέκνα οι ΩΡΕΣ που δρούν στον  απανταχού  Χ-ΩΡΟ του Σύμπαντος  κατά την ωρίμανση των γεγονότων και προνοούν για το μέλλον. ΧΩΡΟΝ και Χ-ΩΡΑ ορίζουν οι ΩΡΕΣ, εφόσον η Δίκη παρατηρεί τον τρόπο διαβίωσης όλων των όντων. Η λέξις Χώρα απαντάται στον Ομηρο. Ωρες και Μοίρες ενοποιούν τον χώρο. Οι Μοίρες έπονται των Ωρών και ο χρόνος ορίζεται από αυτές αφού μοιράζεται σε τρία μέρη , ΠΑΡΟΝ-ΚΛΩΘΩ, ΜΕΛΛΟΝ-ΑΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ-ΛΑΧΕΣΙΣ. Η τελευταία συλλαβή –ΡΑ και στην Ω-ΡΑ και ΜΟΙ-ΡΑ επιβεβαιώνει την σημασίαν της αέναου ροή στον χωροχρόνο.
ΕΥΝΟΜΙΑ! Είναι ο απαράβατος όρος και επίκουρος της συντελούμενης Δικαιοσύνης/Δίκης, προκειμένου να επικρατήσει η ΕΙΡΗΝΗ>
3.ΕΥΡΥΝΟΜΗ. Είναι η απαραίτητος μετέξέλιξη του Νόμου, προκειμένου η Δικαιοσύνη να μην αποδοθεί με στυγνότητα και σκληρότητα.  ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΙΤΕΣ ΑΓΛΑΙΑ, ΘΑΛΕΙΑ,ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ (ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ) στον χωροχρόνο . "Μέλπονται πάντων τε νόμους και ήθεα κεδνά των αθανάτων", με τέτοιο τρόπο ώστε οι πάντες να γνωρίζουν ότι πρώτο μέλημα του βίου, είναι η τήρηση και ο σεβασμός στους θείους Νόμους.
4.ΔΗΜΗΤΡΑ. ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ (ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ). Η αδέκαστος κόρη δικάζει τις ψυχές που φθάνουν στον Αδη. Είναι η Πραξιδίκη, η δικαία πράξη της τελικής κρίσεως των θνητών, Η δικαίωση ή η τιμωρία έχει ως τελικούς κριτές το ζεύγος Πλούτωνα-περσεφόνη
5.ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ . ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ ΚΛΕΙΩ,ΕΥΤΕΡΠΗ,ΘΑΛΕΙΑ,ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ,ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ,ΕΡΑΤΩ,ΠΟΛΥΜΝΙΑ,ΟΥΡΑΝΙΑ,ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ). Οι ψυχές διδάσκονται την Αρετή με προτεραιότητα την Δικαιοσύνην και τον Νόμο,από την Μνημοσύνη και τις Μούσες. Η Μνημοσύνη, πέμπτη σύζυγος του Διός βρίσκεται στην μέση, Ιδιότης της ΜΝΗΜΗΣ οφείλει να συγκρατεί  ότι προηγείται, προκειμένου ο Νούς/ΖΕΥΣ να διαθέτει την συνολική μνήμην του παρελθόντος, που θα του επιτρέπει να προίσταται του ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.
6.ΛΗΤΩ ΑΡΤΕΜΙΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ (ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ) Την σφραγίδα του Νόμου κατέχει ο φωτίζων την αλήθεια θεός του φωτός Απόλλωνας.Με την χρυσή του Λύρα, ως ΧΡΥΣΟΛΥΡΗΣ, δια των δονήσεων του ήχου απλ΄΄ωνεται στο Νοήμον Σύμπαν, επικράτειαν του Διός, την ΝΟΟΣΦΑΙΡΑΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ. Ο ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ν+ΟΥΣ, λέγει ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ.
7.ΜΑΙΑ. ΕΡΜΗΣ (ΕΡΜΗΝΕΙΑ). Η ερμηνεία του Νόμου εκμαιεύεται από τον Ερμή που μεταβιβάζει τις εντολές του Διός.
8.ΣΕΜΕΛΗ. ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Στον ΑΓΡΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ο Διόνυσος Ζαγρεύς προσφέρει την δυνατότητα στις ψυχές να αποκτήσουν κρίση Δικαίου και ενσυνείδητον Αρετήν
9 ΗΡΑ. ΗΒΗ,ΑΡΗΣ,ΕΙΛΕΙΘΥΙΑ (ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΝΔΡΕΙΑ) Το Σθένος της προάσπισης της Δικαιοσύνης το έχει αναλάβει ο Αρης, ο «ΣΥΝΑΡΩΓΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΩΝ ΑΓΟΣ ΦΩΤΩΝ»
10 ΜΗΤΙΣ,ΑΘΗΝΑ (ΣΟΦΙΑ) Γεννιέται τελευταία η ΑΘΗΝΑ ΠΑΝΟΠΛΟΣ, με όλες τις παραπάνω ιδιότητες συγκεντρωμένες και ενοποιημένες.
Οι τρείς πρώτες σύζυγοι ολοκληρώνουν έναν κύκλον εννέα θυγατέρων. Είναι οι πρώτες ηθικές αξίες με βάση την φρόνηση της Μητιδος, τον Νόμον της Θέτιδος και την Δικαιοσύνην της Ευρυνόμης, οι οποίες πρέπει να εγκατασταθούν κατ’ απολυτον προτεραιότητα στην διάνοια του θνητού. Ο αριθμός των  πρώτων Θυγατέρων, 9  έχει την αριθμοσοφικήν εξήγηση της τελειώσεως. Στο ΕΝ-ΝΕΑ κλείνει, ολοκληρώνεται ένας κύκλος και ανοίγει ένα καινούργιος.

9 σύζυγοι και 27 τέκνα =36, ο κατέχων συνεπτυγμένες τις ιδιότητες του 360ο του Κύκλου, του Διόνυσου Ζαγρέως, η Τετρακτύς των Θεών που είναι και ο μέγας όρκος των Πυθαγορείων.
Η  ιδιότης της Δικαιοσύνης  προυπάρχει « δυνάμει» στον Νούν του Διός, πριν ακόμη αρχίσει η  αλυσίδα των γάμων του, που φέρνει στο προσκήνιο και εν ενεργεία τις κατ’ επέκταση ιδιότητες συζύγων και τέκνων. Ο λόγος είναι ο «εξ’ ανάγκης» προκύπτων, κυρίως λόγω της πανσυμπαντικής λειτουργίας του ορθώς ΣΥ-ΖΕΥΓΝΥΕΙΝ και ΔΙΑ_ΖΕΥ-ΓΝΥΕΙΝ.  Αν οι πρώτες αρχές της Γένεσης και της φθοράς των όντων, που ο ΖΕΥΣ ,ΤΟ ΖΗΝ, ΟΝ ΠΑΝΤΟΓΕΝΕΘΛΟΣ ορίζει και δραστηριοποιεί, δεν υπόκεινται στον Νόμον  και την Δικαιοσύνην, Τάξις , ευνομία και ευκοσμία θα εξαφανισθούν.

Η ΑΣΤΡΑΙΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!  Salvator Rosa, 1615-1673. Künsthistorische Museum ΒΙΕΝΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου