Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

Η ΚΕΡΥΝΙΤΗΣ ΕΛΑΦΟΣΟ ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ Η ΚΕΡΥΝΙΤΗΣ ΕΛΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ Άντολφ Σμιντ - Νέο Μουσείο Βερολίνου
Η αδελφή του Απόλλωνα που γεννιέται πρώτη και βοηθά στην γέννηση του!
Θεά του κυνηγιού, δεινή τοξεύτρια, αγαπάει τα δάση το πράσινο και τρέχει πάντα νέα με ένα κοντό χιτώνα ανάμεσα σε υπερήφ...ανα γερά δένδρα.Έχει ένα θαυμαστό μαγικό ελάφι κοντά της με χρυσά κέρατα και ταχύτατους αστραγάλους. Είναι συνήθως άπιαστο και μιλάει με ανθρώπινη φωνή και έχει την μορφή ενός Υδροχόου.
Ανεξάρτητη ελεύθερη φέγγει την νύχτα με το φως δις αστεριών.Βοηθά τους ταξιδευτές να βρίσκουν τον δρόμο τους.
Ο Ουρανός και τα μυστικά του μαζί με τον λόγο των άστρων είναι στην κατοχή της, καθώς και το νερό της γνώσης ενός Υδροχόου ανθρωπιστή.

Μια Εποχή που υπόσχεται την αδελφοσύνη των ανθρώπων,τις μεγάλες ταχύτητες των ταξιδιωτικών μέσων,ταξίδια σε μακρινούς γαλαξίες,
την προστασία της φύσης και του πρασίνου, την καινούργια αστρολογία σαν αυτογνωστική μέθοδο και “χάρτη’ για τους ανθρώπους,αληθινή δημοκρατία της Αρετής, ενάρετων και ηθικών ανθρώπων,και το νερό του Υδροχόου,παρ όλο που είναι ζώδιο του αέρα,το νερό της Γνώσης και του Πνεύματος να χύνεται άφθονο και να ξεπλένει…τους κόπρους του Αυγεία,από τα δύο ποτάμια που θα ενώσει ο Ηρακλής, αφού κατορθώσει να πιάσει το Ελάφι της Θεάς και την διδασκαλίας της!
Ο Ηρακλής, ο γιος του Δία και απελευθερωτής του Προμηθέα,από τις αλυσίδες του,παίρνοντας τα Μήλα των Εσπερίδων και αποφεύγοντας το Άτλαντα.Ο Ηρακλής, βαδίζοντας τον δρόμο της Αρετήςκαι…αναζητώντας την Ελευθερία!


Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ Roman school entourage Pierre Hubert Subleyras. "ΗΕRACLES LIBERANDO PROMETEO"


ΕΛΖΙΝ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου