Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ


Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ! Pellegrino Tibaldi 1550 PALAZZO POGGI ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Οδυσσέας και Ποσειδώνας…και ο Πολύφημος υιός του!

Ο εκπορθητής της Τροίας και κατακτητής του Ίλιου και της Ύλης, το ταίρι της Πηνελόπης, πατέρας του Τηλέμαχου, απόγονος του Ερμή, συνομιλεί με τον Άρχοντα των Υδάτων και Αυτοκράτορα των Θαλασσών Ποσειδώνα και συναντά τον περίφημο γιο του στην φοβερή σπηλιά του.
Η αναμέτρηση της Ελληνικής σκέψης και οι  ενοχλητικές ερωτήσεις και αναζητήσεις ενός Ελληνικού νου με Άγνωστους θεούς  στον δρόμο,τον γεμάτο ομίχλη, παγίδες  και ψευδαισθήσεις, …για την Ιθάκη.

Η έξοδος από το σπήλαιο , από κάθε σπήλαιο μιας μήτρας, ενός Κύκλωπα, μιας μονόπλευρης ιδεολογίας, μιας θρησκοληπτικής εμμονής, μιας φανατικής κοσμοαντίληψης είναι δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη γιατί είναι στην μοίρα, στο φωτεινό πεπρωμένο και στο DNA
Ανθρώπου να γίνει ο βασιλιάς και κύριος του Εαυτού του και του βασιλείου του αγωνιζόμενος με κάθε μικρό και μεγάλο τύραννο, μνηστήρα, Κύκλωπα και θεό, Σηθ, και Σμιθ, άρχοντες εξουσιαστές και αρπακτικούς κατακερματιστές.
Μέσα από αυτόν των αγώνα και την προσπάθεια χαρτογραφεί τον εαυτό του, τις αδυναμίες του και την δύναμη του, αποκτά αυτοπεποίθεση, αυτοσεβασμό,γνώση αυτογνωσία και ολοκλήρωση.
Ο Άνθρωπος είναι ένα μεγάλο Πνεύμα μάχης και δύναμης.
Θα θυμηθεί τον άλλο του εαυτό, την μεγαλοπρέπεια του,θα σηκωθεί όρθιος και άνω θρώσκων, φιλόσοφος και όχι μωρός, ούτε δούλος, ούτε αφέντης, υπεράνθρωπα αρμονικός και θα επιστρέψει νικητής και βασιλιάς!
Και μαζί του επιστρέφουμε και εμείς γιατί είμαστε όλοι αθεράπευτα ερωτευμένοι με την βασίλισσα της καρδιάς του και την προτίμηση του.
Την ολότητα του Εαυτού!
Δύσκολη η αποστολή …. αλλά πιο Δυνατός ο Έρωτας για το Φως…..
Έρωτα ανήκατε μάχαν και είναι ακατανίκητος, πουλί επαναστατικό,ελεύθερο
και ο πρώτος μεγαλύτερος θεός, η τιμή του Διός!
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γνωρίζουν πολλά για τον άνθρωπο και την αγάπη .
Η πολυδιάστατη ιστορία του Κύκλωπα διεισδύει και χαρτογραφεί λεπτομερώς τις συνθήκες , τον εγκλωβισμό, την παγίδευση, την αναμέτρηση τυράννου και πολεμιστή και τις διεξόδους από ασφυκτικά αδιέξοδα αδηφάγα καταβροχθιστικά κυκλώπεια σχήματα.
Σίγουρα κάθε παγίδα έχει το μέλι της και κάθε αδυναμία μας είναι ανιχνεύσιμη από τους τυράννους και τους εξουσιαστές καθώς και τα τρωτά μας σημεία μαζί με τα ελαττώματα μας.
Και εμείς οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουμε αρκετά…
Εκεί βασίστηκαν μερικοί επιτήδειοι και μας τύλιξαν σε βιβλικές γραφές και μεταξωτές κορδέλες φυκιών…
Αλλά εκτός από τα λάθη μας , τις ελλείψεις μας και τις υπερβολές έχουμε και μεγάλα φτερά πετάγματος σκέψης , ένα νου πολυμήχανο πολύτροπα ΟδυσσαΊκό, έχουμε την Πηνελόπεια Ολύμπια ανωτερότητα και διαίσθηση και την αϊθαλή νεανικότητα και ενέργεια ενός Τηλέμαχου μαζί με την εσωτερική όραση ενός Ομήρου στο ένα αιώνιο τώρα του χρόνου, περιπειώδεις και τολμηροί εξερευνητές.
Ιχνηλατείν το παρελθόν, βλέπειν στο παρόν και πλάθειν το μέλλον ψάχνοντας για τους χαμένους κρίκους μιας ροικής αλυσίδας ανθρώπων της γνώσης, της αυτογνωσίας και της ζωής!
ΕΛΖΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου