Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΛΩΤΟΦΑΓΩΝ


ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑ Peter Paul Rubens 1615 Hermitage Museum

Δήμητρα, Γη -Μητέρα:
Η Μεγάλη Αγαπημένη!
Είναι το σπίτι μας, η κατοικία, είναι η προστασία μας, είναι η Ζωή και η Αγάπη για όλα τα πλάσματα που βιώνουν τη ύπαρξη… πάνω της.
Είναι η μεγάλη αγκαλιά!
Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ , ο πορθητής της Τροίας, φθάνει... στο νησί της ευδαιμονίας και θα μπορούσε να μείνει περνώντας πολύ καλά, αλλά όμως δεν υπήρχε ένα… όμως,που δεν τον άφηνε να κοιμηθεί… τα βράδια, ήσυχος ποτέ.
Η παγίδα των υλικών αγαθών και μιας βολεμένης ζωής, με φαγητά, τραπέζια καναπέδες και εξοχικά δεν είναι για αποφασισμένους… εξερευνητές της γνώσης.
Πολλοί όμως θα ξεχάσουν και θα ξεχαστούν, θα βολευτούν και θα διαλέξουνε να μείνουν εκεί.
Τους ‘ΛΩΤΟΦΑΓΟΥΣ’, τους αναγνωρίζεις εύκολα από τα παραπάνω κιλά που έχουν, από το αυτοκίνητο τους και από τα μπουκωμένα σπίτια από τα σερβίτσια, κουρτίνες ,έπιπλα, χαλιά, τα μπιμπελό, όλα τα άχρηστα αντικείμενα που συσσωρεύουν και επιδεικνύουν, και από τα αισθήματα κατοχής που έχουν για…όλα αυτά.
Και κυρίως από την συμπαγή νοοτροπία μιας μικροαστικής αντίληψης, βαρετής, ανούσιας και συντηρητικής.
Μιας νοοτροπίας, με κάποιες ελαφροφιλελεύθερες νότες και ανησυχίες και ίχνη απλοικής κουλτούρας για να καθησυχάζουν κάποια μακρινή συνείδηση τους .
Όλοι τους καλά παιδιά, κατά βάθος, αλλά πολύ βαρετά, γιατί δύσκολα τους αντέχεις παραπάνω από μια μέρα, να βουλιάζουν στο ατέλειωτο γράπωμα από την ύλη και το τρίπτυχο:
Δουλειά= λεφτά, καλό φαγητό και άφθονο σεξ.
Στόχος τους: Να αποκτήσουν… το σκάφος!
Αυτό είναι… η ζωή, άραγε;
Η υπερβολή της Δήμητρας θα δώσει έντονο το αίσθημα της κτητικότητας, λαιμαργία με τις παρενέργειες της, άκρατο ηδονισμό, στεγνό υλισμό, αποθησαύριση.


ΕΛΖΙΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου