Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

ΚΙΚΟΝΕΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ
Πως την κλέβουν την Κικόνια ενέργεια οι χειροδύναμοι κάτοικοι… στην Ίσμαρο;
Κίκυς σημαίνει ισχύς, ρώμη, δύναμη ενεργητικότητα!
Οι Κίκονες είναι ο σταθμός,που φτιάχνεις μια γερή ασπίδα να σε προστατεύει από τις επιθέσεις και τις πέτρες που σου πετούν κάποιοι “άγριοι” λαοί και άνθρωποι  και πάντα θα βρίσκονται τέτοιοι, έτοιμοι να σε τσακίσουν μόλις κάνεις το πρώτο βήμα… της επιστροφής.
Οι Κίκονες είναι μια μικρή Τροία μετά…την μεγάλη . Η πρώτη μεγάλη αναμέτρηση με τους Κίκονες παρόλο που πάντα θα βρίσκονται κάποιοι να πετούν πέτρες, είναι όταν θελήσεις να καταξιωθείς επαγγελματικά και οικονομικά και να ζήσεις με αξιοπρέπεια.
Έχουν… τα οικονομικά μέσα και ελέγχουν το σύστημα. Οι Κίκονες είναι ο πρώτος σταθμός μιας επιστροφής της συνείδησης.
Οι Κίκονες είναι ο πρώτος σταθμός μιας επιστροφής της συνείδησης.
Είναι η αρχή και έχει την σπουδαιότητα του πρώτου βήματος και της κατεύθυνσης!
Αν κάνεις λάθος εκεί όλα…. θα είναι λάθος μετά.
Αλλού ξεκίνησες να πας και αλλού βρέθηκες.
Γι αυτό οι Κίκονες είναι άγρια βάρβαροι σε αυτό το νησί και την κατεστημένη συντηρητική λογική και βουλιάζουν τα πλοία των ναυτικών.
Να μη αφήσουνε κανένα να περάσει.
Όπως τα ξέρουμε και τα βρήκαμε επαναλαμβανόμενα στο ίδιο μοτίβο…
Ο Οδυσσέας ξεκινάει από τους Κικόνες τον Κριό και τον Άρη γιατί πρέπει να δουλέψει με το φυσικό σώμα σαν πρώτη και βασική μορφή ενέργειας και να δώσει μορφή σε μία άμορφη μάζα.
Ο Ηρακλής όμως αρχίζει από Λέοντα και τον Ήλιο Απόλλωνα γιατί δουλεύει με την συνείδηση.
Και το τέλος επίσης είναι σημαντικό για τα πράγματα λέει…. «ο τρόπος του σαμουράι».
Ο Αλέξανδρος,ο Μέγας,είναι αρχέτυπο Κριού και Αρη και ο Κριός είναι οι Κίκονες στο Οδυσσέα και τα βόδια του Γηρυόνη… στον Ηρακλή.
Είναι το σώμα και οι τρεις διαστάσεις του.το φυσικό, το συναισθηματικό και το ψυχικό.
Τα τρία κεφάλια του γίγαντα αντιποροσωπεύουν το δεξιο-Οδυσσέας,το αριστερό-Πηνελόπη και το κεντρικό-Τηλέμαχος,το ουδέτερο,όπως συμβολίζονται και στο κηρύκειο του Ερμή.
Τα Ομηρικά ¨Έπη λειτουργούν σε πολλά επίπεδα και η ανθρώπινη ζωή σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο είναι πάντα…μια Ιλιάδα και Οδύσσεια.
Όλοι οι χαρακτήρες σκιαγραφημένοι από την οξυδερκή ματιά,αλλά,και την εσωτερική όραση του ποιητή, είναι κάτι παραπάνω από διάφανοι με την συμπεριφορά τους τις αντιδράσεις τους, τις επιλογές τους.
Και είναι αναγνωρίσιμοι εύκολα, ευδιάκριτοι και μαζί…το πεπρωμένο τους,γιατί,ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου ορίζει …και την μοίρα του.
ΕΛΖΙΝ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου